Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Μεταθανάτιες Εμπειρίες

Λλίο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα έπιασα ένα πολλά ωραίο δώρο που τον εργοδότη μου. Είπεν μου "Αλισαβού, αγαπούμεν σε, εκτιμούμεν σε, αλλά λεφτά γιοκ. Αφήνουμεν σου τον επόμενο μήνα για να συμπληρώσεις τα οφ σου τζαι πίαιννε σπίτι σου." Άνεργη λοιπόν. Όι πως ήταν καμιά δουλειά με μέλλον ή που μου άρεσκεν πολλά. Ήθελα να φύω, να κάμω κάτι που με ενδιαφέρει, εν μου άρεσκαν τζαι οι βάρδιες, οι αργίες που εν είχα κλπ. Αλλά άτε να βρεις άλλη δουλειά έτσι όπως εν τα πράματα. Τουλάχιστον πριν είχα το μισθό μου. Τωρά;  Μέχρι τες 20 του Γενάρη θεωρητικά ήμουν ακόμα υπάλληλος τζαι επληρώνουμουν. Μετά τες 20 εδικαιούμουν να ξεκινήσω να γράφουμαι άνεργη. Γκρέιτ. Ε, την περασμένη Πέμπτη εσηκώθηκα να πάω να γραφτώ. Επήα, έπιασα την κολλούδαν με το νούμερο μου τζαι επερίμενα. Στο γραφείον εργασίας ήρτεν πολλά γρήγορα η σειρά μου. Είπαμεν τα με την υπάλληλο έδωκεν μου τζαι την κόλλα μου τζαι επήα πάρακατω. Μετά που λλίην αναμονή ήρτεν επιτέλους η σειρά μου να πάω τζαι στο άλλο γραφείο, για το επίδομα. Πάω στο παραθυρούι, καλημερίζω την κοπέλα τζαι διώ της την κόλλα μου. Θωρεί την τζαι ζητά την ταυτότητα μου, που αχάπαρη όπως ήμουν εξήχασα να της δώκω. Βρίσκω την μάνι μάνι τζαι διώ της την. Παρακολουθώ την που την πιάννει τζαι αργά και βασανιστικά περνά τα νούμερα στο κομπιούτερ. Θωρώ την να πατά το έντερ αφού εσυμπλήρωσε τον αριθμό της ταυτότητάς μου τζαι αμέσως να κάμνει ένα μορφασμό τρόμου! Μινίσκω να τη θωρώ μπας τζαι επαρεξήγησα την γκριμάτσαν της. Όι.. Κάτι φρικτό θωρεί τούτη πάνω στην οθόνη... Αλλά τι; Τι μπορεί να φαίνεται με την ταυτότητα μου που να εν τόσο παράξενο; Πάω να τη ρωτήσω τι συμβαίνει, αλλά αγνοεί με. Φωνάζει τη συνάδελφο της να ρτει να δει. Τζαι μετά την προϊσταμένη. Τωρά κάθουνται τρία πλάσματα τζαι θωρούν την οθόνη με την ίδια έντρομη φάτσα. Ψιθυρίζουν μεταξύ τους, μουρμουρούν πράματα του στιλ "μα τι εν τούτο;" "Κύριε ελέισον" κλπ. Εμένα να με φάει η έννοια τζαι (κυρίως) η περιέργεια. Καθαρίζω το λαιμό μου τζαι ζητώ ξανά σημμασία:
Aλισαβού: Εμ.. συγγνώμη; Τι γίνεται;
Θωρεί με η πρώτη κοπέλα, διστάζει λλίο τζαι μετά παίρνει ένα διακριτικό ύφος τζαι ρωτά με χαμηλόφωνα:
Kοπέλα: Εμ.. εκάμες ποτέ αίτηση μια βόσμα υγείας;
A: *Συγχυσμένο ύφος* Εμ.. Εν σας άκουσα καλά.. υγείας... τι;
Επαναλαμβάνει ελαχίστως πιο δυνατά:
K: Αίτηση για βοήθημα κηδείας!
A: Κηδείας;! Εγώ; Όι! ...Τι σχέση έσιει με το ανεργιακό;! *Πιο συγχυσμένο ύφος*
K: Μεγάλη σχέση!!
Θωρεί με με νόημα τζαι πάει στην προϊσταμένη πάλε. Μινίσκω τζιαμέ ξανά, μες την απορία. Επιστρέφει αποφασιστικά τζαι κάθεται στο κομπιούτερ. Νέφκω της για πολλοστή φορά, να μου εξηγήσει τι συμβαίνει.
K: Το λοιπόν. Δαμέ, έσιει περασμένο πιστοποιητικό θανάτου στο όνομα σου.
A: *Αποβλάκωση*
                                                                                           Photo

Θωρεί με τζαι περιμένει να πω κάτι. Χαιρετώ τη με το σιέριν μου τζαι λαλώ της "Ζω!" Τουλάχιστον έτσι νομίζω! Συνεχίζει να μου πει πως εν που το 2004 που είμαι πεθαμένη. Σκέφτουμαι αυτόματα τα πράματα που έκαμα που τότε. Επήα για σπουδές, εταξίδεψα, εδούλεψα... Τούτα ούλλα όσον ήμουν πεθαμένη; Εξηγώ της πως το 2004 εχάσαμε την αδερφή μου. Ελέγχει τζιαμέ το κομπιούτερ πάλε. 
Κ: Την Περιπαίχτρα;
Α: ΟΙ! *Φτου φτου φτου*
Κ: Ου. Σόρυ. Έτο, ναι. Ε, εβάλαν τζαι σε σένα πιστοποιητικό θανάτου. Τζαι πώς να σε γράψω άνεργη τωρά; - συνεχίζει.
Πριν προλάβω να της πω πως όσον εδούλεφκα εν εβρέθηκεν κανένας να μου πει μεν μας διάς λεφτά που το μισθό σου αφού είσαι πεθαμένη, λαλεί μου πως έννα με γράψει αλλά να πάω στες κοινωνικές ασφαλίσεις με πιστοποιητικό γεννήσεως (ακράδαντο αποδεικτικό στοιχείο του μη θανάτου μου!) τζαι να τους πω πως έγινε λάθος τζαι να το διορθώσουν. Φέφκω άκρως συγχυσμένη, μη ξέρωντας αν πρέπει να γελώ ή να κλαίω με την τραγικότητα της κατάστασης (εγελούσα τζαι εθυμούμουν τους ΑΜΑΝ) τζαι αποφασίζω να πάω κατευθείαν στες κοινωνικές ασφαλίσεις τζαι ας μεν έχω πιστοποιητικό γεννήσεως μαζί μου. Εξάλλου ήθελα να κάμω τζαι αίτηση για επίδομα πλεονασμού, οπότε ήλπιζα να τελειώσω με ούλλα. Φτάννω τζιαμέ τζαι καρτερώ υπομονετικά μες το γεμάτο κόσμο αποπνιχτικό δωμάτιο. Πιάννω επιτέλους την αίτηση τζαι πάω πάνω να τη συμπληρώσω τζαι να τη δώσω. Μπαίνω στο πρώτο γραφείο που βρίσκω μπροστά μου τζαι θωρώ 2 κοπέλες.
Α: Συγγνώμη, εν σε εσάς που εννα δώσω την αίτηση για πλεονάζον;
Κ1: Ναι.
Α: Εμ.. έχω τζαι κάτι άλλο να ρωτήσω..
Κ1: Πείτε μου!
Α: Εμ... σήμερα επήα για πρώτη φορά να γραφτώ άνεργη τζαι εχμ... είπαν μου πως... είμαι πεθαμένη. *δραματική μουσική* Ζω. Θέλετε να δείτε τι έγινε τζαι να μου πείτε τι να κάμω;
Παλαβώνει για λλία δευτερόλεπτα τζαι μετά ζητά μου αριθμό ταυτότητας. Διώ της τον τζαι περιμένω. Περνά το στο κομπιούτερ -μπουμ- πετάσσεται μπροστά το πιστοποιητικό θανάτου.
Κ1: Ναι.. όντως.. που το 2004! Εμ.. ένα λεπτό μάνα μου.
Συζητά με την άλλη, μάσιεται λλίο στο κομπιούτερ...
Κ1: Ο Φάδα Αλισαβίου ποιός είναι;
Α: Φκάρτε μας τον τζαι τζείνον πεθαμένο τωρά! Ο παπάς μου.
Κ1: Α! ΟΚ. 
Συνεχίζει για λλίο με το κομπιούτερ τζαι λαλεί μου με χαρά πως το εδιόρθωσε. Κανονίζει τζιαι την αίτηση μου μάνι μάνι (πολλά πιο εύκολο που το να αναστήσει άνθρωπο εξάλλου) τζαι τελειώνουμε. Φεύγοντας ακούω την που το συζητά με την άλλη έκπληκτη τζαι θαυμάζω το ότι ούτε οι ίδιες εν μπορούν να το πιστέψουν. 
Μάλιστα. Εζήσαμε να το δούμε τζαι τούτο. 
                                                                                          Photo

6 σχόλια:

 1. μια βόσμα- ένα βοήθημα μάλλον; σάστο!
  welcome back to the bright side of life. :p

  το χάιλαιτ για μένα εν ότι είπεν σου η άλλη να πάεις με το πιστοποιητικό γεννήσεως που δείχνει (προφανώς) ότι εν επέθανες. ό,τι θέλουμε λαλούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχαχαχαχα!! συγγνώμη που γελώ αλλά εν για γέλια η δημόσια υπηρεσία !! άλλα εχω μιαν απορία , κοινωνικές ασφαλίσεις ο πρώην μαστρος σου πως σου έβαλε αφού υποτίθεται είχες αποδημήσει εις Κύριον; (φτου, φτου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Moonlight: Το "βόσμα" εννεν καταλάθος.. ήταν (μάλλον αποτυχημένη) προσπάθεια να δείξω πόσο δεν άκουσα τζαι δεν εκατάλαβα τι μου ελάλεν. Όσο για την κουβέντα με το πιστοποιητικό γεννήσεως.. τι να πω; Ακόμα απορώ! Προφανώς αν εγεννήθηκες αποκλείεται να πεθάνεις!
  @ Αυτομολημένη: Καλή η ερώτηση σου! Μάλλον εν έχουν πρόβλημα να πιάννουν λεφτά που πεθαμένους.. Αλλά όι τζαι να διούν! Πάντως, τζαι ταξίθκια έκαμα τζαι ούλλα! 9 χρόνια εν επήρε κανένας ...μυρωθκιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. wtf???????? :0

  υ.γ. μπόρεις να μας πεις ήντα κρέμα προσώπου βάλλεις; γιατί όταν σε είδα πριν λίες μέρες μια χαρά εφαίνεσουν... :ρ χαχαχαχα
  υ.γ. 2 όλα θα τα δούμε, ακούσουμε δαμέσα... υπομονή για τη δουλειά... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βάζω κρέμα ζομπυνέξ! Για άμεσα αποτελέσματα! :ρ
   Θενξ.. χρειάζεται η υπομονή ιντίντ!

   Διαγραφή
 5. το πιο τραγικό, εν ότι μας επεθάναν ούλλους. ασπούμε ο χριστός τζιαι η κατερίνα στανίση! τζιαι πόσο τραγικό ένει να ζήσεις να σου πουν ότι είσαι πεθαμένη! τραγικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή